با حکم رسمی سپاه؛ سرهنگ حمید کمالی فرمانده جدید بسیج بندرعباس شد المیادین: دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به زودی آغاز می‌شود خبر مهم از افزایش قیمت بنزین/ جزئیات طرح جدید توزیع سوخت آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند وزیر دفاع به تهدید آمریکا واکنش نشان داد وعده معاون رئیس جمهور به معلمان خبر فوری درباره عرضه آرد در کشور اعلام شد پشت پرده جذب ماتزاری در استقلال/ مخالفت‌های داخلی و شرایط سخت سرمربی ایتالیایی دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ فرمانده کل سپاه: «سپاه هرگز عقب‌نشینی نمی‌کند» پلیس انگلیس ۴ ایرانی را به اتهام برنامه‌ریزی حمله تروریستی بازداشت کرد ویدیو/ ورود رهبر معظم انقلاب به حسینیه امام خمینی برای دیدار با کارگزاران حج جدیدترین جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ الکترونیک روش پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تغییر کرد

راهکاری برای رفع رایج‌ترین مشکل روزه داران

خشکی و پوسته‌پوسته شدن لب‌ روزه‌داران ممکن است به دلیل کاهش آب بدن اتفاق بیفتد که با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای می‌توان از ایجاد آن جلوگیری کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 11
کد خبر: ۴۲۶۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، فرزانه خدایی منش کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: روزه‌داری در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مانند سوء‌هاضمه، تغییر مزاج و خشکی پوست لب‌ها می‌شود که یکی از علل این عوارض، کاهش آب بدن است.

 

او افزود: دریافت اضافه غذاهای چرب، پرنمک، ادویه‌دار و خشک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این مقدار مازاد بر نیاز، مقدار زیادی آب از بدن خارج می‌شود. لازم است برای پیشگیری از کمبود آب بدن در زمان روزه‌داری، مصرف موارد ذکرشده را محدود کنید.

 

خدایی‌منش در توصیه به داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از کاهش آب بدن، تاکید کرد: مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کافئین‌دار در زمان روزه‌داری توصیه نمی‌شود؛ زیرا این نوشیدنی‌ها آب را از بدن دفع می‌کنند. ترکیبات کافئین‌دار به‌شدت ادرارآور بوده و گزینه مناسبی برای مصرف در وعده سحر نیستند.

 

او در ادامه افزود: مصرف خاکشیر، آب لیموترش، تخم شربتی با شیرینی خیلی کم، ماست کم‌چرب، مصرف مداوم و تدریجی میوه و سبزیجات در فاصله افطار تا سحر کمک زیادی به حفظ آب بدن و کاهش احساس گرسنگی در طول روز می‌کند. مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند انواع کباب‌ها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و روزه‌داران را دچار تشنگی شدید می‌کند. اما مصرف مواد غذایی با پروتئین کنترل‌شده هنگام سحر به روزه‌داران برای داشتن احساس سیری کمک می‌کند؛ بنابراین حذف پروتئین از وعده سحر توصیه نمی‌شود، اما باید به میزان دریافت آن توجه کرد.

 

خدایی‌منش ادامه داد: باید توجه داشت نوشیدن زیاد آب تاثیر زیادی در پیشگیری از ایجاد تشنگی در طول روز ندارد؛ چرا که پس از مدتی از طریق ادرار دفع می‌شود. همچنین آب زیاد روند هضم مواد غذایی را مختل می‌کند؛ بنابراین در مصرف آب زیاده‌روی نکرده و به اندازه آب بنوشید.

 

او در پایان گفت: مصرف ۸ تا ۱۲ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر میزان تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد. اگر علت پوسته‌پوسته شدن لب‌ها کم‌آبی بدن باشد، با رعایت این نکات می‌توان از ایجاد آن پیشگیری کرد.

 

منبع: همشهری

کلمات کلیدی: سلامت
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار